Solomon Lemein Tapai

Rok narození: 2013

Potřebná částka na měsíc: 1.800 Kč

Solomona můžete finančně podpořit na účtu NFKMS: 577409193/0300, var. s.: 610nebo pomocí portálu Darujme.cz v pravém sloupci této stránky, projekt „Podpora sirotků v Keni (Mešak Okumu)“

Solomon je úplný sirotek. Jeho otec zemřel, když mu byly 3 roky, a zanechal jej s matkou a dalšími dvěma sourozenci. Následně je jejich matka opustila a děti byly zachráněny pastorem z města Kajiado. Pak se jich ujal další pastor z Nairobi, který si pronajal jednu místnost jako útočiště pro podobné děti, a shání prostředky na jejich vzdělání. V době zahájení naší podpory byl Solomon v dětské školce Foundation of Praise Education Centre ve slumu Kawangware v Nairobi.

V roce 2023 jsme Solomona osobně navštívili. Bylo mu 10 let a chodil do 3. tř. školy „Foundation of Praise education centre“ v Kibeře. Protože je původem Masaj, původně se vůbec nedomluvil; uměl jen kmenový jazyk. Teď se to hodně zlepšilo – mluví swahili a trochu anglicky. Naše podpora pomohla zásadně změnit jeho život a dala mu naději na lepší buducnost. Ve škole byla hezká atmosféra a bylo vidět, že tam mají děti rádi.

Naše podpora slouží na ošacení, jídlo, školní poplatky a učebnice.