Hledáme přátele

Komunita Bétel 2019

Nové zprávy z kralupského Bételu, komunity pro závislé, posílají manželé Tiší:

Milí přátelé a partneři Bételu v Čechách, zdravíme vás z rozpálených Kralup. Radujeme se z úspěchů a Kristem proměněných životů. Jsme rádi, že se nám daří a dílo Páně roste.

V komunitě pro holky máme v tuto chvíli jako vedoucí Kate a Danielu a dvě ženy v programu. Jedna z nich už je s námi déle než 10 měsíců a dělá nám jenom radost. Měli jsme tu dvě holky, které vydržely 3 měsíce a odešly. I tak jsme rádi za zaseté semínko a změny, které jsme v jejich životě viděli. Kapacita bytu, ve kterém holky jsou je maximálně 5 lůžek. V pondělí má nastoupit další žena a pokud přijede, budeme mít plno. I nadále trvá potřeba koupě nového domu. Díky dárcům a Boží milosti jsme z darů nashromáždili 1 250 000 Kč a přátelé a jedna církev jsou ochotni nám zapůjčit za neuvěřitelně příznivých podmínek celkem 1 600 000 Kč . Ani to bohužel zatím nestačí na to, co potřebujeme. I nadále věříme, že se Pán postará a modlíme se za ten správný domov pro holky!

V komunitě pro muže i nadále trvá stav, že máme plno. I nadále trvá stav, že se nám těžko zajišťuje místo pro naše absolventy. Potřebujeme je po skončení programu ubytovat a najít jim práci. Práce problém není, ale ubytování ano. Není možné je umístit na ubytovnu, kde se pije a kouří. Šli by tak ze zcela bezpečného prostředí do jámy lvové. I nadále hledáme kontaktní osoby, které by se chtěli stát přáteli našich absolventů a skutečně jim pomoci. Není to tak, že jen dáte své jméno a my vám je pošleme. Chtěli bychom vytvořit fungující program, jehož součástí by bylo kratičké školení pro ty, kteří by chtěli lidem po léčbě pomáhat. Hledáme kontaktní osoby, které nebudou říkat, že vědí, jak se o absolventy protidrogových programů postarat, ale takové, kteří se budou chtít učit. Pokud byste měli o spolupráci zájem, napište na: info@komunitabetel.cz.

Naše nové podnikání, které jsme nastartovali v lednu se pomalu, ale jistě rozjíždí. Máte-li zájem o designový nábytek ve stylu retro, vintage nebo provence, nakupte si u nás. Uděláte si radost a podpoříte dobrou věc. Dále čalouníme a renovujeme nábytek na zakázku: www.oziveno.cz.

Petr a Veronika Tiší