Bétel má budovu pro ženské středisko

Komunita Bétel 2019

Z komunity pro závislé Bétel píší manželé Tiší:

Milí přátelé a partneři Bételu v Čechách, zdravíme vás z předvánočních Kralup. Jsme rádi, že se nám daří a dílo Páně roste. Přes všechny problémy a překážky Bůh připravuje cestu a stará se o lidi, kteří bojují se závislostí. Letošní radostnou zprávou je, že v srpnu jsme pokřtili 4 lidi – 3 kluky a jednu holku.

Komunita pro ženy

Dům pro ženy

V minulé zprávě jsme psali o zoufalém hledání budovy, kam bychom mohli nastěhovat holky. Trh s nemovitostmi se výší cen doslova zbláznil. Nakonec se podařilo najít budovu cca 12 minut od nás za téměř 4 miliony korun. Díky Bohu jsme si museli půjčit pouze 1mil. 650tis. Kč a zbytek nám Pán daroval skrze nadace, britský Bétel a naše přátele ve Velké Británii. Je to zázrak. Kupní smlouva je podepsaná a my jen čekáme na převody všech peněz. Doufáme, že se vše převede do konce ledna a v únoru se budou holky stěhovat do nového. Důležitá zpráva je, že hledáme vedoucí ženské komunity na plný úvazek s nástupem někdy na jaře. Pokud o nějaké sestře, která by byla vhodnou kandidátkou víte, dejte nám vědět. Oficiálně inzerát ladíme a zveřejníme koncem ledna.

Komunita pro muže

I nadále trvá stav, že máme v mužské komunitě plno. Díky nákupu budovy pro ženy se nám kapacita pro muže navýší o pět lůžek, což by mělo vyřešit největší krizi. V minulých dvou zprávách jsme sdíleli potřebu osob, které se postarají o naše absolventy léčby, kteří se chtějí zapojit do církve. Jak známo odchod z léčby je kritická doba, kdy naši lidé potřebují největší pomoc. Musíme s radostí konstatovat, že se prolomila situace a ozvalo se několik bratrů, z nichž tři už se aktivně zapojili, přijeli se podívat a seznámili se s tím, co pomoc lidem po ukončení léčby obnáší. Všichni jsou ovšem z Prahy a jeden z Ostravy, rádi bychom dále rozšiřovali svou síť. Pokud byste měli o spolupráci zájem, i nadále můžete psát na: info@komunitabetel.cz

Rodinné okénko

Po 20 letech služby jsme se letos ohlíželi zpět a hodnotili. Mimo jiné jsme si uvědomili, že jsme některé roky neměli ani pořádnou dovolenou. Navíc je služba dostatečně stabilizovaná na to, abychom si mohli udělat přestávku. Veronika odjede na celý leden, v květnu potom odjedeme na dvouměsíční sabatikl oba. Chceme si odpočinout a být s Bohem jen tak, načerpat novou sílu pro další službu. Jakub odjede po maturitě, dá-li Pán, na rok na biblickou školu do Jižní Afriky. Hanka pojede na dva měsíce do Anglie do Bételu.

Petr a Veronika Tichých