Perličky z Keni

Z Keni píše naše misionářka Radka Rusínová.

První, čím začnu, je, že koza Liberka porodila krásné dva chlapečky. Mají se čile k světu a dělají nám radost. Laktace Liberky se tak zvýšila a nyní nadojí 1,6 litrů mléka denně. Zatím jen oddojujeme přebytky, aby malým klukům nechyběla výživa a nestrádali. Dále jsme mohli nakoupit 30 nových kuřic a zároveň pro ně na měsíc krmivo. Proběhla velká desinfekce chlévů a oprava kukaní pro drůbež.

Přistavěli jsme také nové králikárny. Navštívil nás pastor CBH Pavel Vitvar. Viděl část naší práce, pomohl nám vybudovat zahradní domeček pro děti. Kázal v naší škole a ve dvou církvích, se kterými spolupracujeme. Dále jsme jej vzali na ostrov Mbita, který se nachází uprostřed Viktoriina jezera. Navštívili jsme společně spřátelený dětský domov, do kterého jsme darovali 3 chovné samce a 2 chovné samice králíků z našeho chovu. Dále jsme vymysleli prázdninový plán pro naše děti, které žijí trvale u nás. Zúčastní se víkendového pobytu právě ve zmíněném dětském domově. My na oplátku připravíme herní program pro tyto děti. Trvale se do našeho domu nastěhovalo devět dětí a dvě děti částečně. Budeme proto vděčni za příspěvek na palandy, úložné prostory, psací stoly, židle, jídelní stůl a celkové vybavení jejich pokojů. Rádi bychom dětem pořídili skluzavku a houpačky, nebo kolotoč. Průměrná cena za skluzavku je 6000 Kč, za kolotoč plus mínus stejně.

Mám radost a chci se pochlubit skvělými výsledky našich dětí. Díky Ježíši Kristu, jemu vzdávám čest a chválu. Z těch největších raubířů a zkažených dětí se stávají poměrně Boží děti. Kupříkladu Byron patřil k nejvíce zkaženým dětem, kradl v mém domě, lhal, podváděl. Nyní pomáhá, a to i mladším dětem, účastní se všech bohoslužeb a chce sloužit jako učitel nedělní školy.

Moc děkujeme všem za věcné dary, které ulehčují naši práci. Děkujeme za pracovní rukavice, vrtačku, šrouby a hmoždinky. Největší radost máme z mafla, který nám ulehčí a zkrátí výrobu nových králíkáren a jiných produktů ze dřeva. Velké díky za zaslané nářadí. Děkujeme všem, kteří se za nás modlí, pravidelně nás podporují anebo nám prostě jen fandí. Další novinkou je, že můj manžel Ben studuje na pastora. Získali jsme do bezplatného pronájmu sice polorozpadlou a miniaturní budovu církve, ale Bůh velmi žehná.

Shalom

Ben, Radka a naše děti.