V zátoce racků

Náš misionář v Nikaragui Zbyněk Klinger vyrazil znovu na misijní výjezd:

V září byl s biblickým audio kurzem v komunitě Kudahwas. Kudahwas znamená zátoka racků. Zbyněk vezl do komunity Bible, skripta k vyučování, zpěvníky španělsko-mayangna (ty zpěvníky jsme udělali, je tam asi 17 písní a je o ně vždy velký zájem), ještě vezl Zbyněk 30 nahraných audiopřístrojů na rozdávání. Dárky do rodiny, kde měl Zbyněk přebývat. 50 kg rýže, 2 galony oleje, cukr, kávu, sušenky, sladkosti, ostatní věci a dárky.

V neděli, po 9 hodinách jízdy autobusem, Zbyněk dorazil do přístavu Ayapal. Díky Bohu, našla se loďka, která vyplouvala z přístavu hned na druhý den a plula i kolem komunity Kudahwas.

Na břehu na Zbyňka čekala sestra Marbelith s dětmi. Marbelith nevěděla, kdy Zbyněk přijede, ale měla sen, že Zbyněk přijede, a tak ho šla i s dětmi uvítat a pomoci mu vyložit zavazadla. Marbelith známe už z výjezdů v roce 2010. Pak jsme jí navštívili v roce 2013, když Zbyněk rozdával letáčky. Děti a sestra společně se Zbyňkem vynosili jeho zavazadla pod přístřešek a pozvali ho bydlet k nim domů. Později přišel Mercedes Jesus, manžel Marbelith, a srdečně Zbyňka uvítal.

Hned první odpoledne začaly biblické podvečery, audiokurz biblických základů. Přes den za Zbyňkem přicházelo mnoho lidí pro modlitbu za uzdravení. Zbyněk se byl modlit za bratra Beníta. Beníto nedávno spadl z asi pětimetrového stromu a narazil si kostrč. Měl jí tak bolavou, že vůbec nechodil. Zbyněk se za něj modlil, bratr pomalu začal chodit. Zbyněk ho denně navštěvoval. Přišla také sestra s bolavou kostrčí a chodili lidé s horečkami a různě nemocní. Většinou prožili uzdravení, když se jim po modlitbě ulevilo a cítili se dobře. Pro modlitbu za uzdravení chodili i lidé ze vzdálenějších míst. Na audiokurz chodilo více či méně lidí. Zbyněk je povzbuzoval, aby se nově vydali Pánu Ježíši Kristu a následovali Ho. V neděli na bohoslužbu přišel bratr Nemesio z jiné komunity a vydával svědectví, jak se za něj před asi třemi roky modlil pastor Fanor společně se Zbyňkem, protože ten bratr měl rakovinu. Dodnes je naživu a v církvi svým svědectvím vzdával díky a vděčnost Bohu, že ho uzdravil a zachoval.

Zbyněk se vrátil v pořádku z misijního výjezdu. Děkujeme za vaše modlitby a účast v misii Ježíše Krista.

S pozdravem

Klingerovi